Get Adobe Flash player

Logo rechten

Als u een logo laat ontwerpen door een reclamebureau dan is en blijft het logo zelf eigendom van het bureau (of de maker). U betaalt om het ontwerp te mogen gebruiken voor uw bedrijf. Dat klinkt raar maar dit staat zo vastgelegd in de auteurswet. Bij optie 2 worden de eigendomsrechten overgedragen, dit noemen we een buy-out. Dan bent u ook helemaal eigenaar van het logo en hoeft u niet extra te betalen als u het logo wilt gebruiken in een geheel nieuwe setting.

Logo optie 1: Zet Art blijft eigenaar van het logo en verleent u het gebruiksrecht voor uw grafische doeleinden. Uw grafische uitingen via ons heeft uiteraard onze voorkeur, maar als u zelf uw logo wilt gebruiken op uw eigen ontwerpen is dat geen probleem. Zolang de kleurstelling etc. maar gewaarborgd blijft. Indien u een andere kleur of wijziging wilt verwachten wij dat u dit met ons bespreekt. Indien een drukker een druktechisch bestand van u nodig heeft zal dat altijd via ons lopen. Wij leveren dan het logo rechtstreeks aan de drukker, signmaker etc.

Logo optie 2: U wordt eigenaar en krijgt het recht om het logo in iedere grafische uiting te gebruiken zonder overleg.

Let op: ook bij zo’n overdracht is en blijft het logo ‘intellectueel’ eigendom van de maker. Dat betekent dat u het logo niet zelf mag (laten) aanpassen zonder toestemming van de maker. U betaalt als klant dus voor het ontwikkelen van het logo en om het te mogen gebruiken. 

Naar logo rechten
Naar aanvragen logo ontwerp

Naar werkwijze
Naar aanvragen logo ontwerp

 

 

 

    Translate to: